Sisältösuunnitelma pohja

Näin suunnittelet sisällöt koko vuodelle 2023


Sisällöntuotanto sosiaalisen median kanaviin on tärkeää ja itse tehtynä kustannustehokas markkinointikeino yrittäjälle. Me kaikki tiedämme, että se ei kuitenkaan ole aivan helppoa ja sisällöntuotanto voi viedä paljon aikaa. Sisällöntuottaminen oman yrityksen sosiaalisen median kanaviin koko vuodelle voi tuntua liian isolta palalta kakkua. Seuraajat odottavat uusia julkaisuja sopivin väliajoin ja algoritmit suosivat säännöllisyyttä julkaisuissa. Sisällöntuotannossa helpottaakin paljon sisältösuunnitelman tekeminen. Suunnitelmallisuus auttaa ison kokonaisuuden hallinnassa ja sitoo pienet sisältöpalikat ja ideat yhteen.


Sisältö edellä - Sisältöstrategia


Muista tämä ennen kuin lähdet suunnittelemaan sisältöjä: se, kuinka arvokkaana ja hyödyllisenä seuraajasi ja muut käyttäjät kokevat sisältösi, vaikuttaa sisältösi tuloksellisuuteen. Strategiaa miettiessäsi sinun tulee miettiä missä kanavissa tavoittelemasi kohderyhmä on ja millaisella sisällöllä heidät voi tavoittaa. Strategia vaatii tuekseen myös resursseja, eli ilman tekijöitä, vastuuta ja sitoutumista sisältöideat eivät pääse konkretisoitumaan. Strategian tärkein osa on tuloksellisuuden ja tavoitteiden miettiminen; mitä sisällöntuotannolla tavoittelemme ja mitä tuloksia odotamme.


Suunnittele koko vuoden markkinointisisällöt kerralla kuntoon sisältösuunnitelma pohjaa hyödyntäen


Tee koko vuoden 2023 sisältösuunnitelma valmiiseen Google Sheets pohjaan. Sisältösuunnitelmaan pystyt merkitsemään sisältöideoita, nähdä minkä tyylisiin sisältökategorioihin ne kuuluvat, ja mihin kanavaan ne voisi julkaista. Sisältökategorioista saat vinkkejä, minkälaisia sisältöjä voit sosiaalisen median kanaviin julkaista. Sisältösuunnitelman pohjassa voit suunnitella sisällön julkaisupäivän ja merkitä, kun sisältö on julkaistu. Google Sheetsiin voit liittää muita Google tiedostoja, kuten Google Docs dokumentteja. Sheetsissa voit halutessasi hyödyntää myös Google Kalenteria ja suunnitella sisällöt kalenteriin. Tämän jälkeen voit linkittää kalenteritapahtumat suunnittelutaulukkoon. Kuinka kätevää! Googlen työkaluja hyödyntäen pidät kaikki sisällöt samassa paikassa ja tiedostot ovat hallinnassa.

Sisältösuunnitelma pohja 2023 Google Sheets

Avaa tästä sisältösuunnitelman pohja

Voit ladata tiedoston omalle koneellesi kohdasta Tiedosto > Lataa laitteelle. Jos olet kirjautuneena sisään Google tilillesi, voit luoda kopion tiedostosta valitsemalla Tiedosto > Luo kopio. Voit muokata tiedostoa tarpeidesi mukaan.Jos kaipaat apua sisältösuunnitelman teossa tai tulevan vuoden sisältöjen tuottamisessa, ota yhteyttä ja jutellaan lisää.


>> OTA YHTEYTTÄ <<