TikTok markkinointi ja sisällöntuotanto

Mietitkö kannattaako sinun yrittäjänä lähteä TikTokiin mukaan? Jos TikTok-markkinointi kiinnostaa, käy läpi ja suunnittele seuraavat seikat ennen kuin luot tilin sovellukseen.


Kannattaako sisällöntuotanto TikTokiin?


TikTokin suosio ollut viime vuosina hurjassa nousussa. Yritykset ovat tajunneet alustan mahdollisuudet. Mistä tietää, onko TikTok omalle yrityksellesi se oikea kanava?


Ennen mitä tahansa kanavavalintaa, on markkinoijan hyvä kysyä itseltään onko yrityksen kohderyhmä tavoitettavissa kyseisen kanavan kautta, tässä tapauksessa TikTok-sovelluksen kautta. Onko tavoittelemasi asiakas nuori alle 30-vuotias? Suurin osa TikTokin käyttäjistä Suomessa on 18-25 vuotiaita ja kuudesosa käyttäjistä on 25-34 vuotiaita. Jos tämä on juuri se kohderyhmä, jota tavoittelet, aloitat TikTok-markkinoinnin oikeista lähtökohdista.


TikTok on sisällöntekijälle ja -julkaisijalle suopea kanava, sillä sovelluksen käyttäjille näkyvä “Sinulle” fiidille voi päästä hyvinkin helposti ja siten saavuttaa aivan uusia asiakkaita. TikTok-markkinoinnissa seuraajien määrällä ei ole niinkään merkitystä, vaan yhden julkaisun tykkäykset, kommentit ja jaot ovat merkityksellisempiä. Jokaiselle TikTokin käyttäjälle näytetään oma fiidi, johon voi ilmestyä mikä tahansa käyttäjälle sopiva video, riippumatta julkaisijan seuraajamäärästä.


TikTok-markkinointi ja sisällöntuotanto


Olet ehkä kuullut TikTokin tanssivideoista, mutta pärjätäksesi TikTokissa sinun ei todellakaan tarvitse esittää tanssitaitojasi koko maailmalle. Karkeasti voi sanoa, että TikTokissa on hyvä tehdä kahdenlaista sisältöä: käyttäjät laajasti tavoittavaa sisältöä sekä arvotuottavaa sisältöä.


Sinä sisällönluojana hyödyt siitä, että mahdollisimman monet uudet silmät näkevät sisältösi ja löytävät tilisi. Tällaisella “outreach” sisällöllä tavoitat suuret yleisöt. Laajalle leviävä sisältö on trendaaviin videoihin tai ääniin perustuvaa tai se herättää keskustelua ja sitä kautta kannustaa ihmisiä kommentoimaan ja jakamaan videota. Tämä puolestaan parantaa videon laatua TikTokin silmissä, jolloin se näyttää sitä yhä useammalle.


Toinen sisältötyyppi on pidemmät sisällöt, jotka palvelevat katsojaasi ja ovat arvokkaita. Ne voivat olla opettavia tai kertovia, mutta päätarkoituksena niillä on palvella juuri seuraajiasi ja tuottaa heille arvoa. Tällaiset videot ovat laadukkaita TikTokin mielestä, sillä tuotat uutta omannäköistä sisältöä, jonka parissa käyttäjät viettävät aikaa. TikTok haluaa käyttäjiensä viettävän mahdollisimman paljon aikaa sovelluksessa ja siksi se suosii uniikkia sisältöä ja näyttää sitä yhä useammalle.


Esimerkiksi hiusalan yrittäjänä suuren yleisön tavoittavat “outreach” videot voivat olla jotain trendaavien videoiden tyylisiä, mutta omia kekseliäitä versioita niistä. Pidemmät videot voivat puolestaan olla opettavia kampausvideoita tai kertovia tietovideoita tai vaikka koosteita kauden hiustrendeistä. Dramaattiset asiakkaiden muodonmuutokset kannattaa myös tallentaa ja jakaa käyttäjien nähtäville. Ihmiset rakastavat nähdä muutostarinoita. Tällaiset videot ovat uniikkia sisältöä, joka houkuttelee katsojat videoidesi pariin.


Rohkeat tekijät hyödyntävät sovelluksessa jaettavien lyhytvideoiden lisäksi livevideoita. TikTok-markkinoinnissa kannattaa kokeilla suoria livevideoita, jotka ovat suosittuja sovelluksessa. Katsojille sopivaan aikaan striimattu live voi tavoittaa sopivan kohderyhmän helposti. Livestriimien paras puoli on se, että katsojien kanssa pääsee vuorovaikuttamaan suoraan. Valitettavasti tällä hetkellä live videoiden tekeminen TikTokissa on mahdollista vain saavutettuasi 1000 seuraajan rajan.


Kuten missä tahansa toimivassa sisällöntuotannossa, liiallinen mainostaminen videoissa ei toimi vaan arvon tuottaminen katsojalle on kaikista oleellisinta. Jos esimerkiksi kampaamoon valikoimaan on tullut uusi tuotesarja, ei tuotteita kannata esitellä yksi kerrallaan kuten mainosteleviossa, vaan tuotteet kannattaa sisällyttää esimerkiksi osaksi hiustutoriaalia.


TikTokin käyttö on helppoa, kun sovelluksen käyttöön pääsee sisään. Käyttäjäystävällisen sovelluksesta sisällöntuottajille tekee helppo editointi ja musiikkien hyödyntäminen. Videoiden editointiin ei välttämättä tarvitse laisinkaan ulkopuolista editointisovellusta vaan videot voi helposti viimeistella TikTokissa.


Harva palveluntarjoaja vielä hyödyntää TikTokia markkinoinnissaan. Jos uskot tavoittavasi kohderyhmän sovelluksen kautta, kannustan sinua kokeilemaan pelottomasti markkinointia TikTokissa. Hyödynnä rohkeasti videon mahdollisuudet ja tuo esille palvelujasi persoonallisella tavalla, joka erottuu joukosta ja jää mieleen. Vaikka sisällöstä ei suoraa myyntiä tapahtuisikaan, muista kuitenkin aktivoida katsojaa ja kehottaa häntä toimintaan esimerkiksi jättämään kommentti ja seuraamaan tiliäsi.


Muistilista TikTok markkinointiin

  • tarkista onko kohderyhmäsi TikTokissa

  • tee sisältösuunnitelma

  • ole johdonmukainen ja säännöllinen julkaisuissa

  • älä mainosta vaan viihdytä, opeta tai inspiroi

  • pidä videot joko nopeatempoisina ja lyhyinä tai arvotuottavina ja pitkinä

  • kokeile livelähetystä

  • huomioi trendaavat videot ja äänet

  • hyödynnä helppo sisällöntuotanto: kuvaa ja editoi sovelluksessa
Kaipaatko sparrausta yrityksesi digimarkkinointiin?


>> OTA YHTEYTTÄ <<